Zestaw noży japońskich - Satake Swordsmith Black, Nóż Szefa + Santoku

Twoja cena
10773pkt + 1.23
Opis produktu

Satake Swordsmith Black Zestaw Nóż Szefa + Santoku

Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu. Grawer można zamówić za punkty Kosbud Loyal tutaj.

Dane techniczne nóż Szefa kuchni:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść - polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,4 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 141 g

Dane techniczne nóż Santoku:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść - polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 27,4 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 126 g

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

:

Zamierzasz wymienić
swoje punkty na produkt
z dopłatą.

10773pkt + 1.23zł*
Z Twojego konta zostanie pobrane 10773 punktów
a dopłata przez system płatności on-line będzie
wynosić 1.23.
Produkt

Zestaw noży japońskich - Satake Swordsmith Black, Nóż Szefa + Santoku